Amelie

Za one koji redovito čitaju znamo da odgađamo recenziju Sicaria već neko vrijeme, ali kad smo se sjetili da je 14. veljače Valentinovo znali smo da moramo predložiti film u kojem mogu i muškarci i žene uživati zajedno bez obzira na to kakvi su vam planovi za večeras.

Što se ljubavnih filmova tiče, oni koji nas gledaju na YouTube-u znaju da nismo neki veliki obožavatelji ali da nam osim horora ni jedan žanr nije stran ni težak za gledanje, a s obzirom da znamo koliko je trilogija „50 nijansi sive“ popularna u Hrvatskoj, odlučili smo vam ponuditi alternativu, zadržati vas izvan punih kina drugih „bandwagonera“ i u isto vrijeme vam dati ne samo sličan rezultat odlasku u kino koji bi vam „50 nijansi“ dao nego i film koji će vas zadovoljiti mnogo više i na kojem će vam ona posebna osoba u vašem životu biti puno zahvalnija.

Iako usporedbe prestaju kod žanra između gore navedenog popularnog filma, Amelie je jedan film koji će vam odmah uvući u priču i čiji glavni lik odmah opčinjava ne samo svojom ljepotom i otvorenošću nego i znatiželjom koja ju vodi razotkriti misteriju koja na kraju ispunjava jedan dio njenog života koji joj nedostaje, te povrh svega otkriva ljubav koja joj je potrebna.

Od glavne glumice preko sporednih glumaca, iako su svi lijepi na neki određeni način u isto vrijeme svaki glumac prikazuje ljude iz običnog života koji prolaze kroz iste probleme kao i mi koji ih gledamo. U središtu svega je Amelie ne samo da bi povlačila konce ili spajala ljude za koje misli da bi bili savršeni jedno za drugo, nego i svijet onakav kakav je i onakav kakvim ga ona zamišlja a i koji smo i mi znali zamišljati i još uvijek zamišljamo na sličan način.

Amelie usitinu ruši granice sna i jave i neće vas ostaviti neispunjenima, te je definitivno jedan od najboljih ako ne i najbolji ljubavni film ikad napravljen što se obojice braće, pisaca ovoga teksta, tiče.

Do idućeg mjeseca i naše recenzije filma Sicario, možete nas pratiti na društvenim mrežama. Tvitajte nam @BashBrosMovies, i slijedite nas na Facebook-u i Instagram-u @BashBrothersMovies. Za naše video recenzije pretplatite se na YouTube-u https://www.youtube.com/channel/UCHZs5JySHI0CjTEvriSUxcQ.

2018-02-14T17:44:10+00:00 February 14th, 2018|Recenzije filmova|