Dan drafta – Recenzija filma

Mi smo Bash Brothers Movies, dva brata koji vole filmove i pričanje o svim stvarima u vezi filma. Ovo je prvi članak za SplitSeaWolves.com. Poznajemo nekolicinu ovih momaka već par godina, i kad su nam se javili za pomoć za kreiranje više sadržaja rekli smo da bih im voljeli pomoći.

Kao u svakoj dobroj utakmici pravila se moraju slijediti, pa tako i ovdje, jer pravila postoje:

  1. Nove recenzije filmova će biti objavljene svakog 14. U mjesecu dok god se to traži od nas.
  2. Kao što vidite danas, nećemo uvijek pisati o novim filmovima, ali na kraju svakog članka ćemo najaviti recenziju za idući mjesec.

Zato jer je Dan Draft veliki kad u NFL-u, te je također nedavni događaj, i zato jer je film prošao ispod radara ne samo filmskoj publici nego i ljubiteljima sporta, mislili smo da ovaj film zaslužuje svoj dan na suncu.

Dan Drafta je sportska drama u kojoj glavne uloge tumače Kevin Costner, Jennifer Garner, Chadwick Boseman i Dennis Leary među mnogim drugim velikim i poznatim glumcima koji su dobili priliku biti u filmu a među kojima su Tom Welling, Frank Langella, Chi McBride, Sam Elliot, pa čak i pojavljivanje Deona Sandersa.
Costner je GM Cleveland Browns-a koji se pripremao za ovaj dan baš kao svaki novak i GM u lizi, ali, kao što svatko tko poznaje sport zna, postoji puno stvari koje se događaju prije i tokom događaja koje mogu promijeniti ne samo igru nego i dinastiju za godine koje slijede.

Seahawks-i prvi zovu Costnera s ponudom koju ne može odbiti. Toliko je dobra. Kao što znamo, Bog mrzi Cleveland tako da nemaju najsjajniju povijest u stvarnosti, ali uvijek dobiju najbolji prikaz u filmovima. Costner donese odluku koja mu izgleda dobro na površini, ali u isto vrijeme otuđi svog trenera i osoblje zato jer ima još planova u glavi.

Kroz film vidimo kako se ti planovi počnu ostvarivati jer nam Dan Drafta pokazuje najbolji mogući scenarij za bilo koji tim u lizi ako bi stvari krenule na njihovu ruku. Film je baziran u stvarnosti i kao takav je veoma realističan. Par stvari koje se dogode u pravom NFL draftu se dogode i u filmu. Razmjena prvog izbora za sljedeće 3 godine u zamjenu za prvi izbor ove godine se događa, ali ono što se dogodi poslije je fantastika u najboljem mogućem smislu.

Film je pun osobne drame, povijesti s timom, a tu su također i navijači koji su neizostavni dio svakog sporta i nikad nisu zadovoljni odlukama koje vodstvo njihovih timova donese. Film nema puno humora, ali je zabavno gledati Costnera kako pregovara sa  Seahawks-ima, Bills-ima, Chiefs-ima, i Texans-ima; prepire se s vlasnikom tima, te pokušava zaobići svoju mamu dok ona skuplja sve zaposlenike kluba za odati posljednju počast Costnerovom ocu koji je umro nedugo nakon što ga je Costner otpustio iz tima.

Dan Drafta bi trebao biti na listi gledanja dok se pripremate za početak sezone ili bi ga barem trebali imati uključenog na “fantasy draft” party-u. Nema ništa poput građenja svog fantasy tima sa prijateljima i gledanje ostvarivanja najboljeg mogućeg scenarija u isto vrijeme. Ako postoji neki film koji bi mogao i trebao uzbuditi bilo koga za početak nove sezone, onda je to Dan Drafta.

Sljedeći mjesec recenziramo Mumiju, a dotad izlazite vani i zabavite se. Ako želite još filmskih recenzija, pridružite se Bash Brothers Movies-ima tvitajući nam @BashBrosMovies, i slijedeći nas na Facebook-u i Instagram-u @BashBrothersMovies. Za naše video recenzije pretplatite se na YouTube-u https://www.youtube.com/channel/UCHZs5JySHI0CjTEvriSUxcQ.

2017-05-11T13:56:40+00:00 May 11th, 2017|Recenzije filmova|