Fantasy football

 

Fantasy football još je jedan zanimljiv način praćenja američkog nogometa.

Ovakav princip svoje početke imao je u baseballu i tzv. Rotisserie leagues kao pretečama modernog fantasy-a. Za razliku od baseballa, košarke i hokeja koji svi imaju svoju inačicu am.nogomet je ipak najbolja platforma za ovaj oblik zabave jer za razliku od navedenih sportova gotovo sve utakmice američkog nogometa igraju se jednom tjedno što omogućava ležerno praćenje tog virtualnog natjecanja. Princip je jednostavan, svoju momčad slaže se od stvarnih igrača, popunjavaju se razne pozicije određene pravilima svake lige, a bodovanje se temelji na stvarnom učinku igrača koji se prenosi u u ukupne bodove te momčadi. U svakom tjednu momčadi se sučeljavaju prema prethodno definiranom rasporedu i momčad s više bodova u odnosu na protivničku ekipu ostvaruje pobjedu. Pri kraju regularnog dijela NFL sezone najbolje momčadi odmjeravaju snage u doigravanju sve dok jedna momčad ne bude okrunjena titulom prvaka.

 

Specifičnosti SSW fantasy football lige

Kako bi razvili što kvalitetnije praćenje National Football League kod naših igrača, te bolje razumijevanje igre u svim elementima SSW lige rađene su na način da obuhvaćaju oba segmenta svake momčadi: napad i obranu, odnosno igrače s obje strane Line of scrimmage-a.

Momčadi su razdijeljene u divizije , identičan je raspored utakmica obzirom na divizijske i nedivizijske protivnike, a prolazak u doigravanje i princip doigravanja preslika je NFL principa.

Ipak najznačajnija karakteristika SSW fantasy-a je korištenje specifičnog principa bodovanja koji je proizašao iz stvarnih utakmica naših igrača na terenu.  Naime,  zbog nedostatka momčadi u Hrvatskoj te troškova organiziranja pripremnih utakmica odlučili smo se razviti poseban način bodovanja koji nam omogućava suprotstavljanje naše obrane i napada međusobno, te adekvatno valoriziranje viđenog na terenu. Upravo taj element bodovanja dodan je kako bi u potpunosti približio američki nogomet i sve njegove zanimljivosti, te nadmetanje učinio što realnijim.

2017-02-14T15:43:12+00:00 February 14th, 2017|Fantasy football|