Ritam ludila

Ritam ludila je jedan od onih filmova koje smo, na žalost, propustili u kinu, ali zato kad smo ga gledali kasnije nismo ga mogli izbaciti iz glave. Do trenutka pisanja ovog članka sigurno smo pogledali ovaj film sigurno desetak puta što zajedno, što samostalno, a što s prijateljima.

Iako ne pridajemo neku važnost gledljivosti filma time što film ima više nominacija za razno-razne nagrade u filmskoj industriji, treba napomenuti da je film osvojio ne samo više Oscara nego i drugih nagrada za glumu, miksanje zvuka, itd.

O čemu se radi?


Sigurni smo da je svatko tko je išao u školu imao onog jednog učitelja ili profesora koji je imao tanke živce i iživljavao se na učenicima na jedan ili drugi način. Između nas dva brata, mislim da smo imali barem 2 takva profesora.

Isto je dopalo i glavni lik ovog filma koji ne samo da voli glazbu nego i svira bubnjeve. Cijeli život svira, vježba, uči, i sluša velikane koji su stvarali jazz. Kad se prijavi na konzervatorij ne znajući prođe audiciju za najprestižniji sastav u školi. Iako misleći da je to samo početnička sreća, Andrew se ne predaje lako i daje sve od sebe unatoč kolegama bubnjarima i profesoru koji ima nekonvencionalne metode ohrabrivanja svojih glazbenika.

Uz puste sate predavanja i vježbanja van nastave, Andrew uspije pronaći vrijeme za druženje sa svojim ocem pa čak i romansu.

Film je digao prašinu zbog lika profesora Fletchera, ali Miles Teller kao Andrew, te J.K. Simmons kao profesor Fletcher stvarno postaju svoji likovi te ne primjećujete da su ovo dva velika glumca pod vodstvom novog redatelja na sceni Damiena Chazellea kojemu je ovo drugi film. Jeste li znali da je Damien prvo htio napraviti La La Land ali je studio tražio Ritam Ludila? Tako je, ako ste gledali La La Land, a propustili ovaj film, bez obzira što mislili o La La Landu, ako volite odličnu glazbu i malo realističniji pogled na svijet, Ritam Ludila će vam se ne samo svidjeti nego ćete kupiti i sound track odmah nakon što ga pogledate.

Do idućeg mjeseca i naše recenzije filma Sicario, možete nas pratiti na društvenim mrežama. Tvitajte nam @BashBrosMovies, i slijedite nas na Facebook-u i Instagram-u @BashBrothersMovies. Za naše video recenzije pretplatite se na YouTube-u https://www.youtube.com/channel/UCHZs5JySHI0CjTEvriSUxcQ.

2017-12-15T11:25:32+00:00 December 15th, 2017|Recenzije filmova|