Snaga je u meni

Jedan od razloga za recenziju filma „Snaga je u meni“ je taj što smo mislili da je ovo sportski film. Nismo ljudi koji inače gledaju foršpane čisto iz razloga da nas film iznenadi, tj. da odemo pogledati film sa što manje očekivanja od filma. Tako je plakat filma i ime Jake Gyllenhaala i Tatyane Maslany više nego dovoljno da nas privuče, a film baziran na istinitim događajima samo nadodaje toj privlačnosti.

Film još uvijek igra u kinima, i kao što smo već rekli nije čisti sportski film. Da, sporta ima u filmu i bez da nadodajemo puno, film je smješten u Bostonu 2013. Godine u vrijeme Bostonskog Maratona. Jake  Gyllenhaal glumi čovjeka koji je završio u komi i javio policiji kako otprilike izgleda jedan od bombaša koji su uništili taj lijepi proljetni dan. Ako ste gledali film „Bostonski heroji“ onda znate kako ta priča završava, a možda se i samo sjećate tone statusa iz Bostona tog proljeća i načina na koji su vlasti uhvatile dva bombaša.


Dok se „Bostonski heroji“ bave tematikom hvatanja bombaša, „Snaga je u meni“ je priča o čovjeku netom prije ove tragedije i poslije nje. Ovo je istinita priča o čovjeku koji vodi svoj život iz dana u dan i onda nakon što izgubi obje noge mora doći načisto s time da mu život  više nikad neće biti isti kao prije. Tu je i komplicirana priča s bivšom curom koja nadodaje drami i težini ove priče.


Znamo da ne preporučamo ovakve filmove često, bar ne putem Split Sea Wolves-a, ali mislimo da bilo tko tko čita ove stranice, ili živi sportskim životom, ili vam je „u zdravom tijelu je zdrav duh,“ misao vodilja mora pogledati ovaj film koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Plakat ćete, smijat ćete se, radovat ćete se, i ponekad ćete se zapitati što bi vi napravili ili kako bi se vi ponašali u ovoj situaciji.

Film traje nešto manje od dva sata i stvarno je dobro napravljen, snimljen, te odglumljen. U svakom trenutku ćete vjerovati da se nalazite uz Jeffa Baumana, i kao takav ne možemo ga ne preporučiti.


Do idućeg mjeseca i naše recenzije filma „Your Name“ možete nas pratiti na društvenim mrežama. Tvitajte nam @BashBrosMovies, i slijedite nas na Facebook-u i Instagram-u @BashBrothersMovies. Za naše video recenzije pretplatite se na YouTube-u https://www.youtube.com/channel/UCHZs5JySHI0CjTEvriSUxcQ.

2017-10-16T13:24:34+00:00 October 16th, 2017|Recenzije filmova|