Velika igra

Film počinje jednim od najboljih monologa u bilo kojem sportskom filmu što se početnog monologa tiče ne samo zato jer glavni lik daje monolog a kasnije i objašnjava dijelove filma.

Od scenarista Aarona Sorkina koji je poznat po tome što je pisao „Zapadno krilo“ dolazi režiserski debju koji je napisao zajedno s Molly Bloom po čijoj je knjizi i životu baziran film. Film priča o trijumfu nakon ozljede trinaestogodišnjakinje koja je pobjedila svoju ozljedu i nakon 10 godina skoro postala olimpijska skijašica samo da bi doživila još jednu ozljedu koja je zaustavila njenu sportsku karijeru zauvijek.

Iako sportaši koji moraju odustati od sporta zbog ozljede uglavnom počnu trenirati ili otvore svoj posao, posao koji je Molly dobila je više-manje svakodnevni ali joj je uskoro otvorio vrata u svijet ekskluzivnog bogatog i moćnog društva te je zbog toga ova priča nesvakidašnja.

Malo je reći da je Jessica Chastain predobro odglumila Molly Bloom. Mi smo mišljenja da žena zaslužuje nominaciju za Oscara ako ne i samu pobjedu. Idris Elba je također u filmu i glumi Mollynog odvjetnika koji je zastupa nakon što FBI pokuca Molly na vrata jednog jutra u 5:00.

Film nema negativca iako bi se neki složili da je Molly zločinac ili u najmanju ruku kriminalac, ali ona to nije bar do polovice filma jer kad se dala sama u vođenje svog privatnog ekskluzivnog „kasina“, nije bila kriminalac. Sve je bilo legalno. Sve je to objašnjeno u filmu jer je u američkom zakonu tanka linija između kriminalca i legalnog vlasnika „kasina“.

Riječ kasino stavljamo u navodnike jer se stvarno radi samo o stolu za poker i igri Texas Hold’em. Nemojte nas krivo shvatiti i pomisliti da reklamiramo klađenje i igre na sreću. Ako išta, ovaj film je više-manje upozorenje ljudima na to da je lako izgubiti novac, te ga još teže i vratiti natrag jednom kad je izgubljen; da ne spominjemo to kako je lako postati ovisnik o kockanju pa čak i drogama.

Što je Texas Hold’em i koliko je drukčiji od običnog pokera saznat ćete u filmu baš kao i neke od termina koji se koriste u igri, i kako jedna greška tj. kako malo nepažnje može ne samo upropastiti posao nego skoro i život jedne te više osoba je stvarno vrijedna gledanja na velikom ekranu. Za one koji mogu čekati DVD, čekanje se više nego isplati.

Do idućeg mjeseca i naše recenzije filma Sicario, možete nas pratiti na društvenim mrežama. Tvitajte nam @BashBrosMovies, i slijedite nas na Facebook-u i Instagram-u @BashBrothersMovies. Za naše video recenzije pretplatite se na YouTube-u https://www.youtube.com/channel/UCHZs5JySHI0CjTEvriSUxcQ.

2018-01-16T15:09:51+00:00 January 16th, 2018|Recenzije filmova|